Om AFS

Jeg har valgt å dra på utveksling gjennom AFS. Jeg reiser skoleåret 2011/2012

AFS står for American Field Service og har drevet med utveksling i Norge i over 60år. AFS legger stor vekt på frivillighet og betaler ikke familier for å ha studenter der. Det er noe jeg synes er bra for da vet man at familiene velger å ha deg kun fordi de vil det. I tillegg kjenner  jeg flere som har reist med AFS og som er veldig fornøyd. Derfor serjeg på AFS som en veldig pålitelig utvekslingsorganisasjon. For meg var valget ganske enkelt.  (og foreløbig har jeg vært veldig fornøyd med mitt valg)

 

Hvordan det er å reise gjennom AFS:

Når du søker med AFS må du først fylle  ut et par papirer om hvor du vil dra til, og litt kontaktinformasjon etc, og det går ganske greit. Når det er levert og godkjent er det del 2. Der er det enda flere papirer som skal fylles ut og underskrives. Blandt annet fra lege, skole og et brev fra foreldrene. Denne delen tok kjempelang tid, og dette må du gjøre før du er godkjent av AFS. Jeg husker at de som reiste med andre organisasjoner ble godkjent først, og så senere måtte de fylle ut resten. Så det var litt stress akkurat da, men deilig når du var ferdig, for da skulle alle fra andre organsisasjoner begynne på sine papirer.

Det tok ganske lang tid for meg å bli godkjent. Jeg søkte nok i den perioden da de fleste søker. Men jeg fikk jo et ja til slutt.

Utpå våren var jeg på en preorienteringshelg med alle fra Oslo/Akershus som skulle reise samtidig som meg. Der snakket vi om forventninger, regler, holdninger og alt om forberedelser til et slikt år, og ulike opp- og nedturer etc. Vi skrev også et brev til oss selv som vi får igjen høsten 2012. Det var en morsom helg og det var bra å få snakket med andre som skulle det samme, og med lederne som allerede hadde vært gjennom det selv.

Jeg fikk vertsfamilie ganske sent, ca. 2 uker før avreise. Jeg begynte jo å bli litt nervøs for å ikke få familie i det hele tatt, men jeg orket ikke stresse så mye over det, men jeg føler at det har ikke så mye å si når du får familie i forhold til hvor bra året ditt blir.

Jeg kjenner mange andre som har reist med andre organisasjoner som også er superfornøyd, så det er ikke noe svar på hvilken organsiasjon som er best.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

  • Hei! Jeg heter Kia og skal på utveksling i skoleåret 2011/2012 til Sainte Catherine de la J-C (Québec city) i Canada.
    Noen spørsmål: kia--94@hotmail.com :)

  • Arkiv

  • Kategorier

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggere like this: